Bu Blogda Ara

23 Kasım 2006

Çarşaf Dergisi'ni incelemeye devam...Ve Nehar Tüblek

Çarşaf Mizah Dergisini incelerken araya Semih Balcıoğlu ve Ecevit'in vefatları girmişti ve yeri gelmişken o konularla ilgili yazmıştık. Şimdi dergiyi incelemeye devam edelim.
Kapaklarında çizim örneklerini verdiğim Nehar Tüblek ustanın iç sayfalarda da bir köşesi olurdu. "Gördüm, Duydum, Çizdim" isimli köşesi en bilinenlerindendir.

Bu köşesinde toplumsal ve eleştirel temalı kimi zaman güldüren, kimi zaman taşlayan fikirleri olurdu üstadın.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar
Ben Bülent Özdemir. 1992 yılına tadar Çarşaf Mizah Dergisinde profasyonel olarak çalıştım. M. Ekener, S. balcıoğlu,İ. Efe, M. Demirhan, M.Üstündağ, S. Güngör ve diğerleri... Sizin Sayfanızda ismimi göremeyince üzüldüm. İmzamı b.özdemir olarak atıyordum çünkü Bülent izminde çok karikatürist arkadaş vardır.
Saygılarımla

Bülent Özdemir

Oguzhan Kayan dedi ki...

Hatamı hemen telafi edeceğim. Aslında ben diğer Bülentlerden olann Bülent Arabacıoğlu ile çalışıyorum ama henüz beraber bakamadık ve eksik kişileri bana verir umarım.
Bu arada ben araştırma değil anılarıma dayalı yazdığım ve o zamanki yaşıma göre isim hatırlamam zorlaştığından unutulanlar oluyor.
Bana eksik isimleri yollarsanız iyi olur. Ben de ara verdiğim işe devam ederim en azından...

Oguzhan Kayan dedi ki...

Bana Çarşaf'taki iş örneklerinden ve diğer önemli gördüğünüz kişilerin) yollayabilirseniz sevinirim. Yayımlarım diye düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Oğuzhan tekrar merhabalar
İlginiz için teşekkür ediyorum
Eski çalışmalarımdan tarama yapıp en kısa zamanda yollayacağım.

Tekrar teşekkürler

Saygılarımla

Bülent Özdemir

kaplanoz dedi ki...

Merhaba Ben Ali İhsan Gürlek. Semih Balcıoğlunun yönettiği çarşaf dergisi karikatür okulu köşesine 1986 yılında amatör çizerler olarak karikatür göndermiştim. şimdi internetten arama yaptığım zaman o dönemki arşivlere erişemiyorum. şimdi ise emekliyim karikatür çizmeye devam ediyorum kendime ait bir arşiv oluşturdum yanlız 2 tane o döneme ait karikatürüm eksik. çünkü memur olduğum için başka illere taşınırken kendime ait arşivim kayboldu.şimdi o arşivleri bulmak için uğraşıyorum acaba bana bu arşivleri nasıl bulacağımı veya 1986 yılına ait arşivi bulursam çok sevinecem en yakın zamanda olumlu veya olumsuz cevabınızı yollarsanız sevinirim. sizin için bir de email adresi bırakakıyorum bu oğlumun. ona cevap gönderirseniz sevinirim... songokukaplanoz@hotmail.com herşey için sağolun...

muge dedi ki...

Merhaba,

Sanırım Fırt dergisinin orta sayfasıydı. Komple 2 sayfaya kocaman bir mahalle çizilirdi, o kadar çok ayrıntı vardı ki mahalledeki her bir dairenin içinde yaşananlarda, okumaya doyamazdım. Çizerini Bülent Özdemir diye anımsıyorum, o sıralar 7-8 yaşındaydım ancak bu kadar hatırlıyorum ama Bülent beyin adı ve imzası gözümün önünde, google'a eski çizimlerden birşeyler bulurum diye girdim ve sizin sitenize yönlendirildim. 2006'dan beri bu konuya bişey yazılmamış eğer okursa kendisi saygılarımı sunuyorum.

Müge Keskinkarataş

Oguzhan Kayan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oguzhan Kayan dedi ki...

Sayın Müge Hanım,

Hatırladığınız panaroma çizeri Bülent Özdemir ise üst yorumlarda katıldı ancak bende hiç çizgi örneği yok umarım bana yollarsa yayımlarım.
Ben panaromaları daha çok Gırgır orta sayfasındakilerden hatırlıyorum. Onunda çizeri
Nehar Tüblek de Bülent Arabacıoğlu'dur.
Nehar Tüblek de Bülent Arabacıoğlu'ndan önceki kuşaktan olan bir panaroma çizeridir.
Ancak Bülent Bey daha mimari ve etkili perspektif kullanmıştır.
Aşağıdaki linkte ona ait bölüm vardır;
http://oguzhankayan.blogspot.com/2009/04/grgr-da-orta-sayfa-panaroma-cizimleri.html
Saygılarımla
Oğuzhan Kayan

muge dedi ki...

Ah Oğuzhan Bey,

Kesinlikle Bülent Arabacıoğlu, çiçekli imzasından tanıdım.

Çok teşekkür ediyorum ilginize.

Sevgiler..