Bu Blogda Ara

07 Eylül 2010

KİMDİR "EN KAHRAMAN RIDVAN" VE BÜLENT ARABACIOĞLU


Rıdvan, saf mı saf, temiz mi temiz bir mahalle delikanlısı.
Ne kadında ne içkide gözü var.
Tek derdi insanlara kahramanlık derecesinde yardım edebilmek.
Zamanın kahramanları Zagor, Teksas, Yüzbaşı Tommiks, Sihirbazlar Kralı Mandrake v.b. tipleri kendine örnek alan ama örnek almayı abartıp yanında onların yapabileceği herşeyi de yapabileceğini zanneden bir vatandaş.

Ne var ki Bülent Arabacıoğlu'nun iyi kurgulanmış örüntüleri ile öykü de tesadüflerle işi kotarıyor ya da (çoğunlukla) bazen batırıveriyor. Tabi safımız batırdığında, eksiği kendine değilde mutlaka başka birşeye maledip tam moralle tam kahraman sanmaya devam ediyor kendini.

Böyle büyük bir kahramanın (!) tabi ki bir kahramanlık kıyafeti de var; önüme dikiş izleri belirgin şekilde beceriksizce tutturulmuş bir kemik görselinden ibaret bir tişört, çoçuk pantolonu tarzı alttan düğmeli bir tulumumsu bir pantolon ve spor ayakkabılar da kahramanlık yaparken rahatlık sağlasın diye :))
Bir de narası var ki onu da herkes hatırlar; Ku-Ku-Ri-Kuk-Kuuuu!
Sanırım çoğumuz, zamanın çizgi öyküsü Zagor Tenay'ın "Ahyaaaak" narasını hatırlar. Bu da günümüz tabiriyle onun "çakması".

3 yorum:

Hayal Kahvem dedi ki...

Selam, az önce ÇROP'ta okudum haberinizi.. Çok sevindim.. Gırgır'la büyüdüğüm için Gırgır kahramanları hele Bülent Arabacıoğlu'nun En Kahraman Rıdvan'ı çocukluk arkadaşım gibi benim.. Şahane bir bayram hediyesi oldu bu haber.. Duyurduğunuz için teşekkür ederim.
Şimdi çocukluk efsanemin albümünü hemen bulmam gerekecek.. Belki de acilen İstanbul'a gitmem gerekecek.. Ne yazık ki bizim şehirde yok bu tip kitaplar.. Olsun valla az sonra
"kukkuriikuuuuu" diye naralar ata ata ışınlanarak giderim:) Sevgiler..

Hayal Kahvem dedi ki...

Tekrar selam.. Sizin bu yazınızı olduğu gibi HayalKahvem'e transfer edeceğim.. Şeyy.. Haberiniz olsun istedim:))

Oguzhan Kayan dedi ki...

Sorun değil paylaşabilirsiniz. Ben o döneme ait çizerler hakkında bildiklerimi paylaşıyorum zaten. Herkese ulaşsın isterim...