Bu Blogda Ara

15 Eylül 2009

Engin Ergönültaş ve köşeleri

Aslında Engin abi ile tanışamadım, kendisinin dergide çizdiği zamanlar bana denk gelmedi sanırım.
Engin Ergönültaş, döneminin varoşlarında yaşayanları çok iyi analizle yansıtan öyküleri ile tercih edilen ve farklı çizgisi ile kendini farkettiren uluslararası bir çizerdi. Onun çizgi sayfalarında, beş parası olmayanın ruh haliyle yaratılan daleverleri, saf ile cin fikirliyi iyice harmanlayan öyküleri buluverirdiniz.

Mazlumu öyle güzel anlatırdı ki kendinizin de aciz kaldığınız bir yanınızı size hatırlatır sizi öyküleriyle kavrardı. Bu öyküler güldürürdü ancak daha çok düşündürür belki de üzerdi gibime geliyor.
Gırgır sonrası Behiç Pek ile beraber "Pişmiş Kelle" isimli bir dergi çıkarmış ve birçok usta çizeri bile çizim tarzıyla etkilemiş bir çizer olarak kendisi mizah dergiciliğimiz için önemli bir sanatçıdır. Pişmiş Kelle dergisinde onun dışında Behiç Pek, Kemal Aratan, Metin Demirhan, Faruk Bayraktar, Altay Kaynar, Erdoğan Dağlar, Metin Fidan, Bahadır Baruter, Erhan Nuhoğlu (aynı zamanda MSÜ Endüstri Tasarım Bölümü'nden arkadaşım Alp Nuhoğlu'nun kardeşi olur), Yılmaz Aslantürk, Serdar Girkal v.b. çizerler de çizmiştir. Ben de amatör olarak dışarıdan espri ve çizim götürmüştüm bu dergiye.

Hiç yorum yok: